50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2,5 dl tej
4 ek cukor
1 tasak vaníliás cukor
1 kk só
1 tojás sárgája
5 dkg margarin
2 púpos ek cukrozatlan kakaópor
2 ek tej a kenéshez
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a tojás sárgáját, a szobahőmérsékletű margarint és alaposan kidagasztjuk.
A tésztát két egyenlő részre vesszük, az egyikbe beledolgozzuk a kakaóport. Mindkét tésztát konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztákat is kettévesszük, így lesz 2 sötét és két világos bucink.
Egy kakaósat enyhén lisztezett felületen kör alakúra kinyújtjuk, majd egy világosat is. A világosra fektetjük a sötétet, párszor áttoljuk rajta a nyújtófát.
A kört először 4 cikkre vágjuk, majd a negyedeket is harmadoljuk. Így kapunk 12 háromszöget. A tésztákat feltekerjük kifli formára és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól távolabb. Ezt a műveletsort megismételjük a maradék világos és kakaós tésztával.
A tepsiben még további 40 percet kelesztjük. Előmelegített sütőben 170 fokon 15 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. A sütőből kivéve azonnal lekenjük tejjel és konyharuhával letakarva 10 percet hagyjuk pihenni.
Tipp:
További képek a formázásról megtekinthetők a blogon.
Forrás: http://aranytepsi.blogspot.hu/2013/09/tigriskifli.html
A hozzávalókból linzertésztát gyúrunk, 3 – 4 mm vastagságúra nyújtjuk és cakkos szaggatóval kiszaggatjuk. Minden 2. -t gyűszűvel vagy kis pici kör formával kiszúrjuk. Felvert tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a porcukrot, a fahéjat, a szegfűszeget és a szódabikarbónát alaposan keverjük össze falapáttal. Ezután a virágmézben olvasszuk fel a margarint. Egy befőttesüvegben a méz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagait a mazsola és a dió kivételével egy edénybe tesszük és robotgéppel összedolgozzuk. Amikor a tészta teljesen sima belekavarjuk a vágott diót és a mazsolát, majd...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókból meggyúrjuk a tésztát s a tészta egynegyed részét félretesszük a rácsozáshoz. A maradék tésztát tepsi méretűre nyújtjuk (37x27cm) és a sütőpapírral bélelt, vagy kiv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű