TÖLTÖTT BURGONYA TEKERCS
50 dkg burgonya
15 dkg liszt
2 tojás
só
2 kanál vaj
2 nagy fej hagyma
Töltelékhez:
1 kis pohár tejföl
5 db mackó sajt
10 dkg füstölt sajt
30 dkg sonka
300 g kukorica
bors, vegeta
10 dkg császárszalonna
Tetejére:
tojássárgája
köménymag
piros darált paprika
sajt
A burgonyát meghámozzuk, apró kockára vágjuk és megfőzzük. A vizet leöntjük róla, burgonya törővel összetörjük, hozzá adjuk a lisztet, tojást, vajat, és az előzőleg apróra vágott olajon dinsztelt hagymát. Alaposan összedolgozzuk.
A tejfölt összekeverjük a lereszelt sajttal valamint a fűszerekkel. A sonkát és a császárszalonnát apróra vágjuk, olajon sütjük 10 percig. Kinyújtjuk a burgonya masszát. Rákenjük a tejfölt, rászórjuk a sonka ragut majd az apróra vágott mackó sajtot is. A két végét behajtjuk, és egy konyharuha segítségével feltekerjük.
Olajozott tepsibe helyezzük, megkenjük egy tojássárgájával, illetve a darált pirospaprikával, végül megszórjuk köménymaggal és sajttal. Sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
Mónika Angyalné Horváth fényképe.
Mónika Angyalné Horváth fényképe.
A burgonyát meghámozzuk, apró kockára vágjuk és megfőzzük. A vizet leöntjük róla, burgonya törővel összetörjük, hozzá adjuk a lisztet, tojást, vajat, és az előzőleg apróra vágott olajon dinsztelt hagymát. Alaposan összedolgozzuk.
A tejfölt összekeverjük a lereszelt sajttal valamint a fűszerekkel. A sonkát és a császárszalonnát apróra vágjuk, olajon sütjük 10 percig. Kinyújtjuk a burgonya masszát. Rákenjük a tejfölt, rászórjuk a sonka ragut majd az apróra vágott mackó sajtot is. A két végét behajtjuk, és egy konyharuha segítségével feltekerjük.
Olajozott tepsibe helyezzük, megkenjük egy tojássárgájával, illetve a darált pirospaprikával, végül megszórjuk köménymaggal és sajttal. Sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
Mónika Angyalné Horváth fényképe.
Mónika Angyalné Horváth fényképe.
Az élesztőt felfuttatom a cukros tejben s közepes keménységű tésztát dagasztok az összetevőkből. Amikor szépen megkelt a tészta kiöntöm deszkára és kétfele osztom. Az egyik tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kockára vágott szalonnát megpirítjuk, majd a zsírjában megpirítjuk a szintén kockára vágott hagymát. Ezután kis vizet öntünk rá, és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor megpuhult...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverd össze és egy serpenyőbe Önts kevés oliva olajat. 2 x egy fagyiskanálnyi adagot rakj bele, és lapítsd el és alakítsd négyzet alakúra és süsd meg mindkettőt mindkét oldalán....
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes