12 db palacsinta
2 dl tejszín
10 dkg cukor
15 dkg dió
vanília
fahéj
1 ek. rum
20 dkg cukor
3 dkg kakaó
1 dl víz
0,5 dl rum
durvára vágott dió
tejszínhab
A tejszínt felforraljuk a vaníliával, fahéjjal és cukorral. Hozzáadjuk az őrölt diót és 1-2 perc alatt összefőzzük. Ha levettük a tűzről, öntünk bele 1 ek. rumot.. A palacsintákat megtöltjük a diókrémmel, majd félbehajtjuk, és ismét félbehajtjuk.
A csokoládéöntet hozzávalóit összekeverjük, és lassú tűzön összeforraljuk.
A palacsintát csokoládéval meglocsoljuk, tejszínhabbal és durvára vágott dióval díszítjük.
Elkészítjük a tölteléket. 500 g túrót a 4 tojás sárgájával és 5 ek nádcukorral mixerrel összekeverjük (házi tojásokat használtam, azért lett szép sárga). A réteslapokat kettesével...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, dió nagyságú gombócokat készítünk, 1 éjszakát hideg helyen pihentetjük. A töltelékhez a tojásfehérjét a cukorral felverjük, majd beleforgatjuk a diót....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKimérjük a kekszalap hozzávalóit, a vajat kissé megolvasztjuk, majd összegyúrjuk, közben hozzáadunk kb. 3 ek. tejet. Jól összemorzsoljuk, gyúrjuk, majd egy kapcsos tortaformába önt...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk, és az elmorzsolt élesztőt ebben oldjuk fel a langyos tejjel. Ezt az alaptésztát liszttel beszórjuk és letakarva kb. 15 percig...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű