A tésztához
150 g búzaliszt (BL55)
150 g kristálycukor
100 g étcsokoládé (45-59%-os)
24 g vaníliás cukor
2 evőkanál kakaópor - holland
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
100 ml kávé (erős főzet)
1 teáskanál sütőpor
150 ml étolaj
rumaroma
A krémhez
200 g kókuszreszelék
150 g kristálycukor
4 evőkanál tejföl (20%-os)
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
1 teáskanál vanília eszencia
1
A tészta száraz anyagait egy tálban elvegyítjük. A tojásokat összedolgozzuk a frissen illatozó kávéval, az étolajjal, a rumaromával, végül a vízgőz fölött megolvasztott csokoládéval. A masszát a lisztes keverékhez adjuk, és szépen beleforgatjuk. Ezt a tésztát egyenlőre félretesszük.
2
A torta krémjéhez különválasztjuk a tojásokat. A sárgáját alaposan kikeverjük a cukorral, vaníliaaromával, tejföllel és a kókuszreszelékkel. A fehérjéket fényes habbá verjük és lassan, óvatosan a sárgájákhoz adjuk.
3
Most kibélelünk egy 24 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral, és belekanalazzuk a tészta felét.Erre kerül a kókuszos töltelék, majd befejezésül a maradék csokoládés massza. Minden réteget szépen simítsunk, egyengessünk el.
4
A süteményt 160 C fokra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre. Fontos, hogy ennél tovább semmiképp ne süssük, mert akkor nem lesz olyan finom krémes a torta belseje.
5
Ha elkészült, várjuk meg,míg kihűl-még ha nehéz is-, majd porcukorral, esetleg még egy adag krémmel a tetején tálalhatjuk is!
A málnát megtisztítjuk, kicsit lecsöpögtetjük. Pár szemet félreteszünk a díszítéshez. Érdemes átpasszírozni, mert zavaróak lehetnek az apró magvak. Egy tálkába öntjük a joghurtt...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA tojást a cukorral, az olajjal jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejet. A lisztet, a kakaót és a szódabikarbónát összekavarjuk és ezt is a tojásos-tejes krémhez keverjük. A sütőt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű