300 g brokkoli (nyersen!)
40 g zabpehelyliszt
3 tojás
1 gerezd fokhagyma
só, bors
A brokkolit és a fokhagymát aprítógépben ledaráljuk, majd besózzuk. Kb. negyed óra múlva kifacsarjuk a levét és kikeverjük a zabpehelyliszttel, a tojásokkal és a fűszerekkel. Olajspray-vel kifújt sütőpapíros tepsire kanalazzuk (1 tócsni= 1 nagy evőkanál massza), majd a tócsnikat is befújjuk olajsprayvel és 180 fokon készre sütjük. (Fél időben megfordítjuk).
12 darab lesz belőle.
Tálalhatjuk köretként, vagy uzsonnára fokhagymás joghurtos vagy fokhagymás mustáros-növényi tejszínes mártogatóssal.
A dióféléket, magvakat ( én most törökmogyorót, kesudiót és pekándiót kevertem) összekeverem egy tálban 1-1 teáskanál curryvel és Ras el Hanouttal, 3 tk sóval, fél tk őrölt papriká...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA fahéj kivételével a többi fűszert porrá őröljük, majd alaposan összekeverjük a fahéjjal, és légmentesen záródó edénybe tesszük felhasználásig.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz