Hozzávalók
3 tojás
3 ek. cukor
3,5 ek. rizsliszt (vagy bármilyen gluténmentes süteményliszt)
fél csomag gluténmentes sütőpor
Hozzávalók a krémhez
1 cs. gluténmentes vaníliapuding
3 ek. cukor
1,5 ek. cukrozatlan kakaópor
3,5 dl tej
2,5 dl tejszín
A tojásokat kettéválasztottam, a fehérjét felvertem, majd mikor már kezdett megkeményedni, hozzáadtam 1 ek. cukrot és teljesen kemény habbá vertem. A tojások sárgáját felvertem a maradék 2 ek. cukorral, majd hozzáadagoltam a sütőporral elkevert rizslisztet és alaposan eldolgoztam robotgéppel. A felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgattam a lisztes masszába, majd a 20 cm átmérőjű tortaformámban kb. 20-25 perc alatt megsütöttem.
Ezt készítettem el kétszer.
Közben megcsináltam a krém alapját, ami a puding. A tejben megfőztem a cukorral, cukrozatlan kakaóporral kikevert 1 cs. gluténmentes vaníliapudingot, majd hagytam kihűlni.
Amikor kihűlt, felvertem a tejszínt, majd robotgéppel átdolgoztam a pudingot is, hogy csomómentes legyen, és a pudingot a tejszínhez adagoltam, közben a robotgéppel folyamatosan kevergettem.
Amikor kihűltek a piskótalapok, mindkettőt kettévágtam és megtöltöttem a krémmel, majd kívülről is bevontam.
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral kihabosítjuk, beleszitáljuk a lisztet és a kakaóport, majd óvatosan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat és robotgéppel összedolgozzuk. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport is, újra összedolgozzuk, majd felolvasszuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot a tejjel felfőzzük, hozzáadjuk a darált diót, amiben a lisztet elkevertük. Pár percig főzzük, vaníliával vagy citromhéjjal ízesítjük és félig kihűtjük. Hozzáadjuk a vajat...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sütőt melegítsük elő 180 fokra. Keverjük össze a mandulát a kókuszliszttel, a szódabikarbónával, az összes fűszerrel, a sóval és az édesítővel. Adjuk hozzá a sütőtök felét, a toj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű