menu

Családireceptkönyv.hu

Csokibónusz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

300 gramm étcsokoládé (70-75%-os)
175 gramm vaj
2 teáskanál vaníliakivonat
6 tojás
6 evőkanál tejszín
4 evőkanál stevia (mennyisége ízlésedtől függően változtatható)

Elkészítés:


Elkészítés:

Alacsony lángon, odafigyelve olvaszd össze és keverd egybe a csokoládét és a vajat, kicsit hagyd hűlni, mielőtt hozzáadod a vaníliát.

Keverd össze a tojást, a tejszínt és az édesítőt. Legalább 3-4 percig keverd, amíg habos nem lesz,

Lassan adagolva keverd össze a tojásos keveréket a csokoládéval. A keverék állaga egy pudingéra fog emlékeztetni.

Sütőben vagy tortaformában 180 fokon süsd készre az édességet 40 perc alatt.

Trükkök, tippek, praktikák:


Gyümölccsel még jobban fel tudod dobni a csokoládé ízét!

Csokibónusz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: emaxa
Krantz tekercs
Krantz tekercs

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokis keksz
Csokis keksz

Összekeverjük egy tálba a lisztet, sót, cukrot, vaníliás cukrot, tojást és a sütőport. A mikróban megolvasztjuk a vajat és ezt is hozzákeverjük, majd az apróra vágott étcsokit...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós békaszáj
Diós békaszáj

A hideg vajat elmorzsoljuk a lisztben, közepére mélyedést csinálunk, beletesszük a tojássárgát, a porcukrot meg a vaníliás cukrot, a citromhéjat, a sót és összegyúrjuk annyi tejföl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Valéria
KAVART TÉSZTA
KAVART TÉSZTA

A tészta minden alapanyagát keverőtálba tesszük és robotgéppel csomómentesre kavarjuk. Kézzel is kikavarhatjuk, ha nincs kéznél robotgép. Amikor a tészta teljesen csomómentes, papí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk