60 dkg liszt
1,5 dl tej
4 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
só
60 ml olívaolaj
2 dl víz
Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba tesszük, a közepébe öntjük az élesztős tejet és az olívaolajat, majd a langyos vizet. Megsózzuk és alaposan kidolgozzuk, a tészta lágy, könnyen dagasztható kell legyen ha szükséges még egy kevés vizet adhatunk hozzá. Mikor összeállt, letakarva 45 percen át kelesztjük, majd újra átgyúrjuk és két-három részre osztjuk, attól függően mekkora tepsiben szeretnénk sütni. A tésztákat ujjnyi vastagságúra nyújtjuk és olajozott tepsibe tesszük. Átkenjük fűszeres paradicsomszósszal, ízlés szerinti feltétet teszünk rá és 220 fokos előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a szélei megbarnulnak. Ekkor megszórjuk reszelt sajttal, majd visszatesszük pár percre a sütőbe, amíg a sajt ráolvad.
a lisztbe elkeverjük a fűszereket ..a vöröshagymát nagy lukú reszelőn lereszeljük....az elkevert lisztbe belemorzsoljuk a szír...majd hozzá öntjük a vízben felfuttatott élesztőt .....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz átszitált lisztet összekeverjük a sóval. A langyos tejben a cukorral összekeverjük az élesztőt (nem kell felfuttatni, csak jól megáztatni a tejben az élesztőt). A lisztben elmor...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA cukorral és langyos tejjel felfuttatjuk az élesztőt. A vajat elmorzsoljuk a liszttel és a többi összetevővel tésztát gyúrunk. A tésztát 20 percig kelesztjük, majd átgyúrjuk és m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót a sóval, tejjel, olajjal összekeverjük robotgéppel. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és összegyúrjuk. Kinyújtjuk lisztezett deszkán vékonyra, megkenjük tejföllel...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű