1 liter átszűrt szárnyas húsleves, 2 dl tejszín, 6 dkg finomra darált dió, 3 dkg durvára vágott pirított dió, 1 tk. étkezési keményítő, 1 kis csomag petrezselyem, 1 mokkáskanál currypor, 1 kevés őrölt fehér vagy rózsabors, 1 db zsemle, 3 dkg vaj, só
A tejszínt az étkezési keményítővel simára keverjük. A húslevesbe belerakjuk a darált diót és a fűszereket. Felforraljuk és a forrásban lévő levesbe öntjük a tejszínes keményítőt és beleszórjuk a petrezselyem felét. Tálaláskor beletesszük a vajban pirított apróra kockára vágott zsemlekockát , a durva pirított dióval és a maradék petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
- A megpucolt zöldbabot szükséges mennyiségű vízzel feltesszük főni. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, és megsózzuk. - Felforraljuk, majd közepes lángon főzzük amíg a zöldbab m...
Elkészítési idő: kb 1 óra Nehézség: Könnyű1. A brokkoli rózsáit leszedjük és megmossuk. Ha kell, a szárakat is meghámozzuk, felszeleteljük. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. 2. A hagymát meghámozz...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűFodros kel a konyhában Áztatással tisztítsuk. A szár és a levél bármilyen, kelkáposztával készült ételben hasznosítható. Színét hőkezelés után is megtartja. Fogyaszthatjuk nyers...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa kész, vágjátok olyan hat-hét centis darabokra, aztán pedig hosszában négybe. Most egy ravasz trükk következik, vágjátok ki a répa belsejét a hámozóval. Szép egyenletes mozdulato...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű