menu

Családireceptkönyv.hu

Részeges mákos kocka


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


vaj 125 g • tojássárgája 2 db • porcukor 100 g • őrölt mák 125 g • kakaó 1 TK • darás liszt 125 g • szódabikarbóna 1 TK • közepes zsírtartalmú tej 1,5% 250 ml
tojásfehérje 2 db
vaj • rétesliszt
kristálycukor 50 g
víz 100 ml
közepes zsírtartalmú tej 1,5% 150 g • karamell puding- por 30 g
vaj 125 g • porcukor 100 g
rum 50 ml
kristálycukor 30 g • víz 60 ml • rum 60 ml
csokoládé 85%

Elkészítés:




A vajat, tojássárgáját, és a cukrot jól kikeverjük. Mákot, kakaót és szódabikarbónás lisztet adunk hozzá. Tejet öntünk hozzá, és jól megkeverjük.
A tojás fehérjéből kemény habot verünk fel, és könnyedén a tésztához keverjük.
Egy kisebb tepsit (30x40cm) kivajazunk, és meghintjük liszttel. Az elkészített tészta masszát egyenletesen beleöntjük. Előmelegített sütőben 180-190°C-on 20 percig sütjük.
Lábasban cukrot karamellizálunk.
Hozzáadunk vizet és addig keverjük, ameddig a karamell szétolvad.
Tejben pudingport keverünk szét, hozzáöntjük a karamellás vízhez, és sűrű pudingot főzünk belőle, majd hűlni hagyjuk.
Vajat és cukrot keverünk ki.
A vajhoz hozzáadjuk a pudingot és a rumot, majd egy keverővel sima krémet készítünk.
Cukorból és vízből szirupot főzünk. Levesszük a tűzről és rumot öntünk hozzá.
A sziruppal alaposan átitatjuk a piskótalapot. Rá is önthetjük egyenletesen, de ajánlatos konyhai ecsetelőt használni.
A piskótára rákenjük a krémet
Felolvasztjuk a csokoládét és a krémre csepegtetjük. Néhány óráig hűlni hagyjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gesztenyés emeletes szelet
Gesztenyés emeletes szelet

A tojásból, a cukorból, a lisztből és a kakaóporból piskótát készítünk (magas peremű tepsibe sütjük). Ha kihűlt a tepsin belül alufóliából körben magas peremet formázunk, mert maga...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Írta: ani44
Csokihabos diós szelet
Csokihabos diós szelet

3 dl tejszínt a 20 dkg csokoládéval egy kis lábosban felmelegítjük,feloldjuk. Hagyjuk kihűlni,majd hűtőbe tesszük 4-5 órára. Ezután a 2 dl tejszínt kemény habbá vejük. A csokis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nagy
JÓSÁG SZELET.
JÓSÁG SZELET.

A tésztát kiolvasztjuk, hogy nyújtható legyen. Kettévágjuk. Kinyújtjuk az egyik felét téglalap formára (25*35 cm-es re), majd egy tepsi hátán aranyszínűre sütjük pár perc alatt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Negresă cu cremă de vanilie
Avatar Mónika Izabella Benő Kedvelnék
Negresă cu cremă de vanilie

Se pun la incălzit, laptele cu esenţa de vanilie . Gălbenuşurile se freacă cu zahărul şi amidonul . Se toarnă peste laptele fierbinte ,si se mixează . Compozitia de cremă se pun...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk