menu

Családireceptkönyv.hu

Bugaci húsgombócleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



30 dkg darált sertéshús,
20 dkg füstölt sonka,
30 dkg vegyes zöldség,
15 dkg burgonya,
10 dkg hagyma,
2 zsemle,
2 tojás,
2 evőkanál zsír,
2 dl tejföl,
só,
törött bors,
babérlevél,
tárkony, sáfrány.

Elkészítés:



A beáztatott, kicsavart, összemorzsolt zsemlét hozzáadjuk a darált húshoz és jól összegyúrjuk sóval, törött borssal és a tojásokkal. Apró gombócokat formálunk belőle.
Az apróra vágott vöröshagymát zsírban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a vékony metéltre vágott gépsonkát meg a nyers zöldségeket, és ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. Babérlevéllel, tárkonnyal, egy csipet sáfránnyal ízesített vízzel, ha van húslével, esetleg húsleveskockával ízesített vízzel felöntjük.
Amikor a zöldség puhulni kezd, hozzáadjuk az apróra vágott burgonyát és az apró húsgombócokat. Együtt teljesen megpároljuk, és tálalásnál tejföllel ízesítjük.

Bugaci húsgombócleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Babgulyás
Babgulyás

A babot előző este beáztatjuk. A szalonnát felkockázzuk, és bográcsban kisütjük a zsírját, majd ezen megdinszteljük a kockára vágott vöröshagymát, az áttört fokhagymát és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Lin
Klasszikus Jókai Bableves
Klasszikus Jókai Bableves

Egy lábasban olajat hevítünk, rádobjuk a finomra vágott hagymát, amit üvegesre párolunk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát és felöntjük kb. 100 ml vízzel. Közepes lán...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Amália
Satay leves
Satay leves

A zöldségeket mossuk meg, szükség szerint hámozzuk. Vágjuk fel a fehérrépát, a sárgarépát, a paprikát, és a halványító zellert 2 cm széles csíkokra. A hagymát és a fokhagymát egés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
vírusölő fokhagymaleves
vírusölő fokhagymaleves

A hagymát és fokhagymát üvegesre pirítsd a zsíradékon, öntsd fel az alaplével, főzd fél órán keresztül, tedd bele a fűszereket, főzd még negyed órát, tejföllel habard, pirított ken...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk