Hozzávalók a tortalaphoz:
26 cm-s tortasütőbe két lapot sütöttem,,,/lehet egybe is de én nem szeretem, inkább külön sütöm/
1 laphoz:
4 tojás
8 dkg porcukor
12 dkg liszt
5 g sütőpor
2 ek víz
1 ek étolaj
Krém:
3 zacskó epres puding
7 deci tej
2 deci epres szörp
15 dkg kristály cukor
2 zacskó Oetkeres zselatin fix,,,az utasítás szerint készítem
3 deci Hulala
40-50 dkg friss eper
Megsütöm a tortalapokat, mikor kihűltek ketté vágom, így 3 rész lesz töltve.
A pudingokat meg főztem a tejes-szörpös keverékbe majd kihűtöttem, kevergettem. Hulalát kemény habbá verem s hozzá keverem a hideg puding péphez majd a zselatinfixet is...kézi mixerrel a legkisebb fordulaton.
Az alsó lapot kenem krémmel, másik lap krém és eper, majd újra krém és az utolsó krém. Annyit hagyon a krémből és az eperből amivel kivülről díszítem a tortát melyet berakok hűtőbe 2-3 órára dermedni.
1. Operite,ogulite dunje.Prerežite ih na pola,izvadite koštice i tvrdu sredinu.Narežite na kriške.U manji lonac stavite dunje,prelijte ih vodom da ih prekrije,stavite pola limuna...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a csipet sóval és a tejjel. Ezután hozzászitáljuk a sütőporral összekevert lisztet, majd kézi habverővel simára ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a dagasztótálba tesszük, egy kis mélyedésbe teszünk a cukorból 1 evőkanállal, rámorzsoljuk az élesztőt, felöntjük langyos tejjel és hagyjuk 10 percig felfutni. Ha az éles...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a joghurttal jól összekeverjük, hogy krémes állagú legyen. Beleszórjuk a cukrot, hozzáadjuk a vaníliát és a reszelt citromhéjat. Egy tepsit bélelj ki papírral és tégy b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű