Tortalap hozzávalói:
4 db tojás
180 g cukor
140 g liszt
100 g puha margarin
Vanília krémhez:
1 csomag vanília pudingpor
500 ml tej
3 ek cukor
50 g puha vaj
10 dkg porcukor
Zselatinhoz:
1 csomag tortazselé
300ml forró víz
25 dkg szamóca
A tortalaphoz a tojások fehérjét kemény habbá verjük, ehhez keverjük óvatosan a sárgákat majd a cukrot. Ezután apránként mehet bele a liszt végül a margarin is.
Közepes 26 cm-es kapcsos formát vajazzunk majd lisztezzünk ki. Ebbe öntjük a masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük óvatosan. Tűpróbával ellenőrizzük a tésztát.
Miközben a tortalapunk sül, készítsük elő a krémet. A pudingot a csomagoláson leírt módon készítsük el. A vajat és a porcukrot keverjük el majd adjuk a kihűlt pudinghoz. (nem kell az egész pudingot felhasználni én nagyjából a 3/4-ét használtam fel). A krémet simára keverjük majd öntsük a már megsült és teljesen kihűlt tésztára. Én egy 10 percre a teraszra tettem az egészet, hogy a krém egy kissé megdermedjen.
Végül jöhetett a zselatin a tetejére. Én Dr. Oetker Expressz tortazseléjét használtam (pirosat) mert egyszerű és nagyon gyorsan elkészíthető, na meg persze elronthatatlan.
A csomagoláson jelzett módon a port 300 ml forró (felforralt) vízzel kellett fél percig elkeverni, majd még melegen a szamócák tetejére önteni a közepétől indulva. 10 perc alatt szépen megdermed rajta a zselatin.
Tipp:
A tortát érdemes 1 nappal a fogyasztás előtt elkészíteni. A pudingot főzzük kevesebb tejjel, hogy ne legyen annyira lágy.
1.A zabkekszet összetörjük, vagy aprítóban ledaráljuk. 2.A túrót, a mascarponét, vaníliát és a porcukrot alaposan kikeverjük. 3.Előveszünk négy poharat, szórunk az aljára kek...
Elkészítési idő: 15 percq Nehézség: KönnyűTetejére hulala.
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA rétes lapokat laponként megkenem olajjal. Ha nagyon száraz, törékeny nedves konyharuhán készítem, azzal tekerem a végén fel. A tölteléket elkészítem, minél nagyobb felületen rás...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesKeverőtálba tesszük az egész tojásokat, majd hozzáadjuk a 15 dkg porcukrot és jó habosra keverjük (legalább háromszoros mennyiségű legyen). Ekkor állandó keverés mellett hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű