6 tojás
18 dkg porcukor
3 evőkanál étolaj / vagy olvasztott vaj
3 evőkanál víz
18 dkg liszt
1 csomag sütőpor
A tojások fehérjét felverjük, a cukorral kemény habbá verjük. Egyenként adjuk hozzá a sárgáit, majd az olajat, a vizet adagoljuk a masszához, végül a sütőporral, kakaóval elkevert, szitált lisztet.
A tortaforma alját sütőpapírral béleljük, és előmelegített sütőben, közepes, kb. 180 °C –os hőmérsékleten kisütjük.
A sütés vége felé tűpróbával ellenőrizhetjük.
26 cm formára való
Az egész tojásokat a cukrokkal, sóval jó habosra keverjük, hozzáadjuk kanalanként a tejfölt, azzal tovább keverjük, végül a sütőporral elkevert lisztet apránként hozzászitáljuk,maj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűmint fenn
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűTegyük egy tálba az átszitált lisztet és dörzsöljük el benne a vajat. Öntsünk hozzá meleg vizet, tegyük bele a felfuttatott szódabikarbónát és gyúrjuk össze a tésztát. Egy puha, ne...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA kekszet megdaráljuk (vagy már eleve daráltat veszünk).A vajat megolvasztjuk, és összekeverjük a darált keksszel. A kapcsos tortaforma aljába egyenletesen eloszlatjuk, és hűtőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű