A kakaós tésztához:
• 6 tojás
• 12 dkg porcukor
• 2 evőkanál víz
• 2 evőkanál étolaj
• 10 dkg liszt
• 4 dkg kakaópor
• 6 g sütőpor
Ez az adag egy laphoz szól, de mivel nagy tepsiben sütöttem (30 × 40 cm), duplán vettem a hozzávalóit, és két kakaós lapot sütöttem.
A tekercsekhez:
•
7 tojásról piskóta
• ribizlilekvár
A krémhez:
• 2 csomag vaníliás pudingpor
• 6 dl tej
• 20 dkg teavaj
• 20 dkg margarin
• 20 dkg cukor
• 2,5 dl habtejszín
• 0,5 dl víz
• 2 teáskanál zselatin
A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütünk kétszer, 30 × 40 cm-es tepsiben. A krémhez a pudingot a tejel felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínhabot keményre verjük. A margarint és a vajat a kihűlt pudinghoz hozzákeverjük, együtt jól kihabosítjuk, majd a tejszínhabot is beleforgatjuk. A zselatint a langyos vízben feloldjuk, majd azt is hozzákeverjük. 10-15 percre hűtőbe tesszük a krémünket. A tekercsekhez 7 tojásról piskótalapot sütünk, ha kihűlt, ribizlilekvárral megkenjük, feltekerjük, és vékony szeletekre vágjuk.
Összeállítás:
• barna tészta
• krém
• szeletelt piskótatekercsek ráfektetve
• krém
• barna tészta
Díszítés ízlés szerint, jó étvágyat a finom sutihez
Nokedli keménységű tészta legyen, 1/2 óra állás után kisütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 175 fokra (alsó-felső sütés légkeverés nélkül). Egy kb. 20 cm x 30 cm nagyságú tepsit (vagy egy 28 cm átmérőjű tortaformát) kikenünk kókuszzsírral és meghintj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent összekeverünk - Kivéve a gyümölcsöt -kezdjük a cukor + tojás -aztán lassan mindent összekeverünk .... -egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapirral ...megszorjuk zsemlem...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűRobotgéppel összekeverjük. Nagy serpenyőt megkenjük olajjal felhevítjük. 1 ek tésztát ontunk bele, elterül magától. Nagyobb serpiben 3-4 db sülhet egyszerre. Amikor buborékosodni k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű