Tészta : 60 dkg liszt, 10 dkg zsír vagy margarin, 12 dkg porcukor, 1 szalakáli , 2 tojás és annyi tej amennyit felvesz ( kb. 4 dl )
Krém : 4 cs. vanília pudingpor + kakaópor, 1.70 L tej, ízlés szerint cukor, 1 vaníliás cukor
A krémet lehet csokipudingból is készíteni, vagy másfajta csokikrémmel, vagy karamell puding.
Tetejére porcukor vagy csokimáz.
Elkészítés : A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 6 egyforma részre elosztjuk és nagyon vékonyra kinyújtjuk. A lapokat villával megszurkáljuk, hogy a tészta ne hólyagosodjon fel Sütőpapíron, 180 fokon pár perc alatt megsütjük.
A pudingot a szokásos módon elkészítjük. Ha valaki szereti a hatlapost túl csokisan az csak csoki pudingporból készítse, aki nem az vanília pudinggal és abba szitáljon kakaóport.
A pudingot melegen kell a lapok közé kenni, hűtőbe helyezni és szeletelés előtt több órán keresztül állni hagyni.
Gáztepsi hátulján sütni
Célszerű egy másik tepsit rátenni amikor már megtöltöttük, s picit lenyomatni.
A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük, a tojást pedig a tejszínnel. Végül az egészet összegyúrjuk (fakanállal is össze lehet keverni). Ne ijedjünk meg, nagyon lágy tésztá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűlkészítés 1.Az egyik pohár tejfölt kiborítjuk egy tálba, amiben meg lehet keverni. Hozzáadunk 4 evőkanál cukrot és 2 cs. vaníliás cukrot, majd jól elkeverjük. A másik tejfölt is...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót egy villával áttörjük, majd elkeverjük a kristálycukorral és a vaníliaaromával. Hozzákeverjük a mascarponét, belereszeljük a citromhéjat, majd összeforgatjuk a felvert tej...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűFinomra törjük a burgonyát, hogy ne legyen darabos. Elkeverjük a porcukorral, ettől folyékony lesz, hozzáadjuk a kakaót, a rumot, belecsavarjuk a citrom és a fél narancs levét, bel...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: Könnyű