menu

Családireceptkönyv.hu

Julám kedvence


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Mézes lap: 15 dkg porcukor, 2db tojás, 5dkg margarin, 2ek. méz, 1tk. szódabikarbóna, 3ek. tejföl, 30dkg liszt.

Piskóta tekercshez: 8db tojás, 8 ek. kristálycukor, 8 ek. liszt, 1 sütőpor, lekvár.

Krém: 2cs. vanília-puding, 7dl tej, 35dkg Rama, 15dkg porcukor, 2cs. vaníliacukor.

Elkészítés:


Ha van egy jól bevált rakott mézes recepted, akkor nyugodtan süsd meg az alapján a két lapot.
Nekem ez bevált: a mézet, vajat, egész tojást és a porcukrot lassú tűzön megolvasztom és hozzá keverem a szódabikarbónát is. Ettől fel fog az egész habzani. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a lisztet és a tejfölt.Szépen kidolgozzuk a tésztát, síkáljuk és a tepsi hátulján 2 lapot sütünk belőle.

Következő lépésként sütünk egy 8 tojásos piskótatekercset, amit lekvárral kenünk meg.
A fenti hozzávalókból elkészítjük a krémet.


A pudingot a tejjel megfőzzük. A Ramát a porcukorral habosra kavarjuk, s a kihűlt pudinghoz adjuk.


Az első mézes lapot megkenjük a krémmel.
A piskótatekercset felszeleteljük és fektetve rárakjuk a krémre.
Ez után ismét krém következik
majd a mézes lappal lefedjük. Letakarva hagyjuk "pihenni", had puhuljon meg a mézes lap.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Húsgolyó amerikai szemmel
Húsgolyó amerikai szemmel

Amerikai variáció egy Viking témára A svéd húsgolyó úgy tűnik "world food" lett, mindenki ismeri, és van róla véleménye, határozott elképzelése milyennek kell lennie. Ezúttal eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hack Irén
Almás meggyleves
Almás meggyleves

A gyümölcsöket megtisztítjuk, a meggyet kimagvaljuk, a meghámozott almát kisebb darabokra vágjuk. Egy kisebb fazékban, annyi vízben, hogy ellepje, feltesszük főni. Ízesít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mandulás cseresznyekrémleves
Mandulás cseresznyekrémleves

A borba tesszük a fűzereket, hozzáadjuk a cukrot, majd lassú tűzön 10 percig főzzük. Kiszedjük a fűszereket, majd a borba beletesszük a cseresznyét, felöntjük a tejjel...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Húsos töltött krumpli
Húsos töltött krumpli

Megfőzzük héjában a krumplikat, majd hosszában elfelezzük. A belsejét kiskanállal kikaparjuk, ügyelve arra, hogy min. 1 cm pereme maradjon. Ezután olajon megpároljuk a húst a fo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk