20 dkg porcukor
4 tojásfehérje
csipetnyi só
A tojásfehérjéket felezd meg, és tedd két külön tálba. Az egyikbe szórj csipetnyi sót, és robotgéppel kezdd el keményre verni.
Amikor látod, hogy már kezd hab állagot ölteni, add hozzá a másik két tojásfehérjét, és a porcukrot ,a robotgép legnagyobb fokozatára állítva dolgozd keményre a habot. Akkor jó, ha a tálat megmozgatod, és már nem csúszkál benne.
Sütőpapírral bélelj ki egy tepsit, a masszát pedig töltsd habzsákba. Nyomj belőle karikákat vagy csillagocskákat, attól függően, milyen formában szereted a habcsókot. 180 fokra előmelegített sütőben tíz percig süsd a halmocskákat, majd zárd el a sütőt, és anélkül, hogy nyitogatnád az ajtót, hagyd megszáradni a habcsókokat.
A diót összekeverjük a habosra vert 2 tojássárgával, 10 dkg porcukorral és a vaníliával, majd hozzá adjuk a citrom reszelt héját és levét is. Majd beleforgatjuk a 2 tojás habbá ver...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csokoládét a vajjal együtt vízgőz fölött megolvasszuk és belekeverjük a habtejszínt (nem kell felverni). Ezzel megkenjük a babapiskótákat és egy tortaformába lerakunk egy sort. K...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. lépés Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra, majd vajazzunk ki jó vastagon egy tetszőleges sütőformát. Mikróban melegítsük fel a csokoládét és a vajat egy nagy hőálló edényben,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű