menu

Családireceptkönyv.hu

Karamellkrémes fantáziaszelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


8 evőkanál cukor
8 evőkanál liszt
8 evőkanál ásványvíz
8 evőkanál olaj
1 teáskanál étkezési keményítő
fél teáskanál sütőpor

A krémhez:
25 dkg cukor
25 dkg vaj
2,5 dl víz
5 dkg liszt
rumaroma

A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
félbevágott dió

Elkészítés:


A tészta alapanyagait egy tálba tesszük és összegyúrjuk. Amikor összeállt, két egyenlő részre osztjuk. Egy tepsi hátulját megkenjük vajjal, vastagabbra nyújtjuk rajta a tésztát és 180 fokos sütőben megsütjük. Minden lappal így járunk el. Megcsináljuk a krémet. A cukrot lassú tűzön karamelizálni kezdjük, mikor felolvadt levesszük a tűzről és hozzáadjuk a vajat, majd 1 dl vizet is beleöntünk. Visszatesszük a tűzre, amikor már forró, a maradék vizet a liszttel simára kavarjuk és a karamellhez öntjük. Lassú tűzön, folyamatosan kavargatjuk, amíg elkezd sűrűvé válik, majd levesszük a tűzről és rumaromát keverünk bele. A kihűtött lapot megkenjük a krémmel, rátesszük a másik lapot. Pár órára hűtőbe tesszük, de akár egy éjszakán át is állhat. Egy pohárral kiszaggatjuk a süteményeket. A csokoládét felolvasztjuk és minden sütemény tetejére csorgatunk egy kicsit, majd egy fél diószemet ragasztunk bele. Ha nem szeretnénk kiszaggatni a tésztát, hogy ne maradjon fölösleg, akkor fel is kockázhatjuk.

Karamellkrémes fantáziaszelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bögrés palacsinta
Bögrés palacsinta

Elkészitése -A tojást szétválasztjuk- -a sárgáját összekeverjük a Liszt + cukot + tej ,csipet só-val -a fehérjét felverjük kemény habbá -a habot a tésztába keverjük óvatosan -...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Túrós Pite
Túrós Pite

Tészta: A 40 dkg lisztet a sütőporral alaposan elkeverjük, majd a szobahőmérsékletű Ramával elmorzsoljuk, utána hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját, és alaposan összegyúrjuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Lemon curd
Lemon curd

A citromok héját lereszeljük, a levüket kifacsarjuk. A vajat gőz felett megolvasztjuk, majd hozzáadjuk fokozatosan a felvert tojásokat, a cukrot, a citromok reszelt héját és levét....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Spéculoos - Belga keksz
Spéculoos - Belga keksz

Összekeverjük az első öt hozzávalót. Egy másik tálban robotgéppel összedolgozzuk a puha vajat és a cukrot, majd hozzáadjuk a tojást is. A lisztes keveréket hozzászórjuk a vajas-c...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk