menu

Családireceptkönyv.hu

Spárgakrémleves


Írta:

Elk. idő: 1
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


hozzávalók / 4 adag

1 kg fehér spárga
2 db vöröshagyma
1 csokor snidling
5 dkg vaj
1.5 l csirke alaplé (ha nincs, leveskockából is készíthetjük))
175 g tejföl (20 %-os)
1 evőkanál liszt
0.5 kk citromhéj (reszelt)
0.5 kk szerecsendió (őrölt)
1 csapott ek cukor
só ízlés szerint
fehérbors ízlés szerint

Elkészítés:


A spárgát megmossuk, és kb. 4 cm-es darabokra vágjuk. A nagyon fás részeket dobjuk ki.
16 darab spárgacsúcsot félreteszünk.
A vajat egy fazékban felolvasztjuk.
A hagymát és a snidlinget apróra vágjuk és a vajon üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a spárgát és további 5 percig pirítjuk (nem kell karamellizálni).
Felöntjük az alaplével, megszórjuk a szerecsendióval, sózzuk, borsozzuk és lefedve, kb. 30 perc alatt puhára főzzük.
Amíg a spárga fő, a spárgacsúcsokat egy kevés vízben roppanósra főzzük (kb. 2 perc) és félretesszük.
Amikor a spárga az alaplében teljesen megpuhult, botmixerrel simára turmixoljuk, majd szűrőn átpaszírozzuk és visszaöntjük a fazékba.
A tejfölt egy evőkanál liszttel, a reszelt citromhéjjal és pár kanál levessel simára keverjük, majd a leveshez adjuk és összeforraljuk.
Tálaláskor a spárgafejeket a csészékbe adagoljuk, és rámerjük a levest.

Spárgakrémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tamás
Erős-savanyú leves
Erős-savanyú leves

A csirkemellet olajon megpirítom, majd felöntöm 2 l vízzel (a tofut nem pirítom). Felforralom, beledobom az erőleves kockákat, hozzáadom a fafül gombát. Újraforrás után a szójacsír...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Dunai halászlé
Dunai halászlé

1. A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserűfogát. 2. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Ilona
Meggyleves
Meggyleves

A puncspudingot a meggy levével felfőzzük, miután puding állagú lesz, hozzáöntjük a meggyet, kifacsart citromot és a többi hozzávalót.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Nyitrai
Burgonyakrémleves bacon-chipsszel
Burgonyakrémleves bacon-chipsszel

1. A hagymát kockára vágjuk, a fokhagymát átpasszírozzuk, és olajban megpirítjuk. A burgonyákat meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, és a hagymához adjuk. Hozzáadjuk a szerecsendiót...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk