5 tojás
5 ek kristálycukor
5 púpos ek rizsliszt
1 ek kakaópor
(sütőpor nem kell bele azért nem írtam
Krém:
25 dkg mascarpone
25 dkg natúr vajkrém
15 dkg porcukor
4 dl habtejszín
2 csomag Dr Oetker habfixáló
tojásfehérjét felverjük keményre majd mehet hozzá apránként a cukor majd a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a kakaóporral elkevert lisztet.
25*35 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk majd beleöntjük a tésztát és előmelegített 180 fokos sütőben sütjük kb 20 percig
A tejszínt felverjük a habfixálóval.
A mascarponét a vajkrémmel és a porcukorral kikeverjük majd óvatosan hozzáforgatjuk a habtejszínt.
A kihűlt piskótára kenjük a krémet majd olvasztott csokival vonjuk be.A csoki ne legyen meleg amikor rákenjük.
Olvasztott csoki:
Tibi tejcsoki felolvasztva 2 ek kókuszzsírral mikróban.
Vajkrém és a mascarpone
A porcukrot, a zsírt, a tojást, a tejet, a szódabikarbónát, és a mézet egy lábasba tesszük, összekeverjük, majd tűz felett karamell színűre pirítjuk. Levesszük a tűzről, majd hűlni...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KözepesA tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport. Alaposan összekeverjü...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverjük a sütőporral, a cukorral, a kakaóporral. Ezt a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, és kevés tejföllel jól nyújtható tésztát gyúrunk. Két részre...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát két részre osztjuk, kinyújtjuk, és megsütjük (36x26). Egy liter vizet felteszünk forrni, belerakunk 20 dkg cukrot. 2 dl vízben elkeverjük a pudingporokat. Közben a feh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű