•3 tojásfehérje
•5 g só (Himalaya só ITT!)
•5 g sütőpor (sütőpor ITT!)
•50 g víz (a tojások nagyságától függően, lehet hogy picit több vizet igényel a massza)
•150 g túró
•300 g nagyszemű zabpehely (durvára darálva) (M-es tojások esetén /90 g tojásfehérje/ elegendő 250 g durvára darált nagyszemű zabpehely!) (zabpehely ITT!)
A hozzávalókat összegyúrjuk, zsemléket formázunk a tésztából (aminek kissé lágynak kell lennie, nem olyan sűrű mint egy kelt tészta, de nem folyékony, könnyen formázható!), majd légkeveréses sütőben 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
Tepsi alját ( 30*22cm ) kirakjuk a keksszel és a következő krémet tesszük rá : Krém : A pudingport, a zselatint, a tojások sárgáját, a cukrot, a lisztet egy kevés tejjel csomóm...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az epret megtisztítjuk, alaposan lemossuk. 2. Minden összetevőt egy edényben botmixerrel összeturmixolunk. 3. Hűtve tálaljuk, eperszemekkel, tejszínhabbal díszítve.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyümölcsöket (ha befőttet használunk, akkor levével együtt) kb. 2,5 liter vízben feltesszük főni. Belerakjuk a citromot, sót, cukrot és a fűszereket. Ne főzzük túl a gyümölcsöket...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű