3 gm kifli
3 alma
2 dkg vaj
1 tk őrölt fahéj
2 tk vaníliás cukor
2 ek barna cukor
4 dl tej
2 tojás
fél üveg Hamé extra sárgabarack dzsem
Az almát megmosom, meghámozom, nagy lyukú sajtreszelőn lereszelem majd a vajon megpárolom a vaníliás cukorral és a fahéjjal.
A tojássárgáját a cukorral habosra keverem.
A kiflit karikára vágom, meglocsolom a tejjel és addig keverem, amíg mindet magába szívja, majd hozzáadom a tojássárgájás cukrot és ezzel is alaposan kikeverem.
A muffin formát kiolajozom, az aljára teszek a kifliből, majd rá a párolt alma, megint kifli, a tetejét megkenem sárgabaracklekvárral és 170 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 30 perc alatt készre sütöm.
A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem, amikor felvertem, hozzákeverek két teáskanál baracklekvárt, a megsült muffinok tetejére kanalazom és további 10 percre visszadugom a sütőbe.
1. A tejet, chia magot és az édesítőszert összekeverjük egy tálban, majd minimum 8 órán át állni hagyjuk a hűtőben. 2. 1-2 óra után meg lehet keverni, de ha nem, akkor sincs gond....
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűFelfőzzük a cukrot, tojást, mézet, kakaót. A vége felé belekeverjük a darált diót, és a tűzről levéve a vajat is. Felfőzzük a mázat, főzést követően ízesítjük a rummal. Megtöltj...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA búzadarát, lisztet, cukrot elkeverem, majd hozzáadom a tojások felvert sárgáját. Alaposan eldolgozom és a megmelegített, de nem forró tejet hozzáadom és csomómentesre keverem....
Elkészítési idő: 1 óra+ Nehézség: Könnyű