250 gr liszt
1 tk szóódabikarbóna
1 tk só
500 gr mogyoróvaj: mogyoró, olaj, cukor, só
360 gr cukor
250 gr vaj
30 gr méz
120 gr tojás (70f-50s)
1 evk. van.cukor
tejcsoki csepp
pici golyókat gyúrunk belőle és lelapítjuk őket.
175°C-on 10 perc??
Az almát lereszelem, összekeverem a cukorral, és állni hagyom fél órát. Kinyomkodom a levét nagyjából, belekeverem a fahéjat, és a diót. A tészta hozzávalóit összegyúrom, fél órát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű250 ml habtejszín 10 dkg cukor 3,8 dl natúr joghurt 0,5 ek. rum 1 citrom leve A tejszínt felmelegítjük, feloldjuk benne a cukrot. Kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a joghu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a cukorral, majd a tejföllel elkeverjük, hozzáadjuk a rumot, végül a sütőporos liszttel összegyúrjuk. Ha túl lágy lenne, még adhatunk hozzá lisztet, a lényeg, hogy ne raga...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztből, cukorból, vaníliás cukorból a margarinnal / vajjal és a tojással rugalmas tésztát gyúrunk. Kissé lágy lesz a tészta a sok margarintól / vajtól, de ettől lesz jó omlós....
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes