menu

Családireceptkönyv.hu

Pillecukor


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 gr hideg víz
16 gr zselatin por

300 gr cukor
30 gr glükóz
100 gr víz

Elkészítés:


Zselatinra ráöntjük a vizet ás állni hagyjuk. A többi hozzávalóból szirupot főzünk, kicsit felforraljuk és egyből ráöntjük a zselatinra majd jól kihabosítjuk robotgéppel. Olajozott zsírpapírra nyomjuk cső nélküli vékony habzsákból és hűtőbe tesszük. Ha kihűlt porcukorral és keményítőporral leszórjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


A habot színezhetjük is. Leszórás után ollóval daraboljuk a csíkokat. Vagy csiga formában nyomjuk ki két színt egymásra és pálcára szúrjuk utána mint egy óriási nyalókát.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Spárgapuffancs
Spárgapuffancs

A spárgát tisztítás után 2-25 cm-s darabokra felvágva sós és enyhén cukros vízben megfőzöm,majd leszűröm. A tojásokat elkeverem a zsemlemorzsával, darával, sóval,borssal és a tejf...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Teljes kiörlésű kenyér ( 2)
Teljes kiörlésű kenyér ( 2)

A kétféle lisztet egy tálban összekeverjük, és 50 fokos sütőben melengetjük kb. 10 percig. Kivesszük, mélyedést csinálunk a közepébe, belemorzsoljuk az élesztőt, mellészórjuk a cu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csőröge fánk
Csőröge fánk

A lisztet tálba rakom, közepébe mélyedést csinálok, hozzá adom a cukrot, a sütőport, szódabikarbónát, és egy pici sót, ezzel összekeverem, és az összes hozzávalókat belerakom, és ö...

Elkészítési idő: 30-perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Makrélamártogató
Makrélamártogató

Az összes hozzávalót tedd turmixgépbe, és krémesítsd. Ízlés szerint adhatsz hozzá pár csepp citromlevet is. Hűtsd be a makrélakrémet min. 10 percre.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk