menu

Családireceptkönyv.hu

Sárgarépás vöröslencse leves


Írta:

Elk. idő: 15 perc
Adag: 2
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 tablespoon olive oil
1 carrot, peeled and chopped finely (about 1/2 cup)
1 celery rib, chopped finely (about 1/2 cup)
1 small onion, chopped finely (about 1/2 cup)
2 cloves garlic, peeled and minced
1 cup dry split red lentils
1/2 teaspoon paprika or to taste, optional salt
2 tablespoons heavy cream or greek yogurt or coconut milk for vegans
For garnish – chopped cilantro or parsley or dill

Elkészítés:


Heat olive oil in a pan. Add the carrot, celery, onion and garlic. Stir on low heat for about 3 minutes, or till the vegetables are soft. Dont let them brown.

Add the red lentils to the vegetables, and stir for about 1 minutes. Add paprika, salt and 3 cups water. Bring to a boil. Then reduce heat to low, place a lid on the pan, and simmer for 10 minutes or till the lentils are cooked but still holding their shape. Don't let the lentils get mushy. Add more water during cooking, if needed.

When the soup is done, stir in your choice of heavy cream or greek yogurt or coconut milk and turn off heat.

Serve hot, garnished with chopped cilantro, or parsley or dill. Drizzle more cream or yogurt or coconut milk – whichever you are using - over the soup if desired.

Trükkök, tippek, praktikák:


kihagytam a zellert mert nem szeretem viszont tettem bele egy zöldséges zselékockát

Sárgarépás vöröslencse leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Burgonyakrém leves
Burgonyakrém leves

A burgonyachipshez meghámozzuk a burgonyát és zöldségszeletővel vékony szeleteket vágunk belőle. Leitatjuk róla a felesleges nedvességet, és meglocsoljuk kevés olívaolajjal. A szel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tárkonyos szárnyas raguleves gombával
Tárkonyos szárnyas raguleves gombával

A zöldségeket megtisztítjuk, majd apróra vágjuk, és a gombát is szeleteljük fel. A zöldségzöldet és a tárkonyt vágjuk apróra. Az olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, és só...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mária
PÓRÉHAGYMÁS BURGONYAKRÉMLEVES VIRSLIVEL
PÓRÉHAGYMÁS BURGONYAKRÉMLEVES VIRSLIVEL

A póréhagymás burgonyakrémleveshez meghámozzuk és finomra vágjuk hagymát. Ezután a megtisztított pórét felkarikázzuk, majd együtt kb. 5 percig forró olajon pároljuk. Ha elkészültün...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilona
Lebbencsleves
Lebbencsleves

A krumplit meghámozom, megmosom, majd apró kockára vágom. A nagyobb tésztákat kisebbre töröm. A hagymát megpucolom, apróra vágom. A szalonnát is apró kockára vágom. 2 evőkanál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk