Pite
230 gr liszt
140 gr vaj
90 gr porcukor
40 gr sárgája
citromhéj
víz, só
Sötütök
150 gr tojás
420 gr tök
120 gr tejszín
110 gr cukor
fahéj, gyömbér, szegfűszeg, só, szerecsendió
Szilva
1/2 lime leve + héja
240-300 gr cukor
1500 gr szilva
keményítő
fahéjjas cukorral megszórjuk
berácsozzuk vagy morzsázzuk a maradék tésztával
szilvás: lime levet és héjat a kr. cukorral jól kikeverjük.
175°C-on 45 percig sütjük
A datolyát kimagozzuk. Egy párolóedénybe tesszük, és vízgőz fölött, kb. 20 perc alatt felgőzöljük, hogy teljesen krémes, puha legyen. A puha datolyát egy nagy keverőtálba tesszük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészítsünk elő egy 2,5 decis bögrét. A száraz hozzávalókat (liszt, cukor, vaníliás cukor, fahéj, sütőpor) gondosan keverjük össze. Egy másik tálban a tojásokat keverjük egybe...
Elkészítési idő: 20+25 perc Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítjuk 1 kk cukorral és felfuttatjuk benne az élesztőt. Ha felfutott hozzáadjuk a liszthez a tojással, cukorral és az olvasztott margarinnal. Egy viszonylag lágy t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját kikeverjük a cukor felével. A fehérjéből a cukor másik felével kemény habot verünk, és összekeverjük őket. A sárga masszához óvatosan hozzáadjuk a lisztet, a van...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű