menu

Családireceptkönyv.hu

Keksz pilóta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


300 g tönkölyliszt/szénhidrátcsökkentett
200 g vaj (vagy margarin)
100 g nyírfacukor por
1 csipet só
1 kk vaníliavelő
25 g keserű kakaó
1 közepes tojás
+ egy kevés liszt a szóráshoz

Krémhez:
150 g cukormentes tejcsoki
50 g cukormentes étcsoki
200 ml tejszín

Elkészítés:


A 30 dkg lisztet keverjük össze a sóval, a vaníliával és a nyírfacukor porral. Morzsoljuk el a vajjal (forgókéses robotgépben könnyebb). Gyors mozdulatokkal dolgozzuk bele a tojást. Ha ez megvan, felezzük el a tésztát, és az egyik felébe gyúrjuk bele a kakaót. Fóliába csomagolva hűvös helyen pihentessük legalább egy órát. Lisztezett felületen nyújtsuk vékonyra és szaggassuk ki a korongokat. Sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire és 180 fokra előmelegített sütőben addig süssük, míg illatozni nem kezd vagy amíg egy leheletnyi színt nem kap az alja. Ez olyan 8-10 perc.
A krémhez daraboljuk fel a csokit és melegítsük addig a tejszínnel amíg fel nem olvad benne. Hagyjuk hűlni, közben időnként keverjük át. Amikor elkezd dermedni (épp csak hogy már nem folyik, hanem kezdi megtartani a formáját), töltsük nyomózsákba és a nyomjunk belőle kis halmokat a vaníliás kekszekre. Tegyünk mindegyikre egy-egy kakaós kekszet és óvatosan nyomjuk össze. Itt fontos a gyorsaság, mert gyorsan dermed a csoki!

Trükkök, tippek, praktikák:


http://kakukkfu-hortobagyianna.blogspot.hu/2015/04/pilota-keksz-hazilag-cukor-nelkul.html

Keksz pilóta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Nagymamám Pitéje
Nagymamám Pitéje

A tészta hozzávalóit gyorsan eldolgozni, majd kb. 30 percre hűtőbe rakni. Kivajazni, belisztezni egy "gáztepsit", majd a tésztát 2-be venni. Az egyiket kinyújtani, beleigazítani...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Porhanyós kifli vagy hókifli
Porhanyós kifli vagy hókifli

Az élesztőt a szokott módon kevés tejben megáztatjuk. A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, sót, a megkelt élesztőt. Tejjel, tejföllel összeállítjuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Hamis tiramisu
Hamis tiramisu

A tejszínt elkezdjük habbá verni, mikor egy picit már sűrűsödni kezd, hozzáadjuk a pudingport és fél deci rumot, és tovább verjük, amíg összeállt szilárd krémmé A kávéba beleönt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Brzi kolač s kokosom i višnjama *Gluten free
Brzi kolač s kokosom i višnjama *Gluten free

1. 50 gr kokosa preliti sa 100 ml mlijeka i ostaviti po strani dok pripremimo ostalo. Za koru bjelanjke umutimo u snijeg te dodati preostale sastojke.Peći na 180 stupnjeva oko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk