25 dkg DW sütőliszt
1 ek nyírfacukor
200 ml tejszín
200 ml tej
2 tojás
100 ml olaj + 1 tk
2 nagy alma
1 tk vanília (mag vagy kivonat)
1 csipet só
1 tk szódabikarbóna
A tálaláshoz: eritrit (vagy nyírfacukor por) és őrölt fahéj.
Mérjük ki a lisztet és vegyítsük el a sóval, a nyírfacukorral és a szódabikarbónával. Adjuk hozzá a tejszínt és keverjük el csomómentesen. Ezután jöhet bele a tej, a tojások sárgája, az olaj és a vanília. A tojások fehérjét verjük kemény habbá. A megmosott almákat reszeljük le. Én héjastul, a nagy lyukú reszelőn szoktam. Alaposan nyomjuk ki a levét és keverjük a palacsinta tésztába. Végül óvatosan forgassuk bele a tojáshabot. Forrósítsunk fel egy teflon serpenyőt egy leheletnyi olajjal, és süssünk ki a palacsintákat. Én kicsiket szoktam. Akkorákat, mint a tenyerem ujjak nélkül. Így egyszerre 3 tud süldögélni. Olaj elég az első adag előtt, utána már nem kell kikenni a serpenyőt. Tálaláskor csak fahéjjal elkevert eritritet szoktam rászórni, és kész. (Ha valaki inkább fahéjas porcukor állagra hajt, akkor vagy dolgozza meg az eritritet forgókéses aprítóban, vagy használjon hozzá nyírfacukor port).
http://kakukkfu-hortobagyianna.blogspot.hu/search/label/alm%C3%A1s
1. A cseresznyét megmossuk és kimagozzuk. 2. Addig a tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 3. Sütőpapírral kibéleljük a sütőforma alját, oldalát pedig vajjal kikenjük. 4. A tésztát k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűelkészítés A tészta hozzávalóiból a szokásos módon 2 piskótalapot készítünk. A töltelékhez a tejszínt felverjük, a túrót összekeverjük a citromlével, héjával, vaníliás cukorral é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A tojássárgáját kavarjuk habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a kávét és kavarjuk össze. 2.A lisztet, a sütőport és a darált diót keverjük össze. 3.A tojásos keverékhez adjuk h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÁttörjük gondosan a tehéntúrót, majd összegyúrjuk a tojásokkal és a búzadarával. Egy csipet só belekerülhet, és állni hagyjuk 3-4 órát is, hogy megdagadjon a búzadara. Ha rendbe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű