menu

Családireceptkönyv.hu

Szaloncukor rumosdiós


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


150 g darált dió
50 g nyírfacukor por
2 dkg mazsola
1 tk rum aroma (én másfelet tettem bele, de ez ízlés dolga)
15-20 ml víz

A burkoláshoz:
1.keserű kakaó
2. darált dió
3. 50 g cukormentes étcsoki+ 2 tk olaj, esetleg a tetejére egy kis dió.
4. hagyjuk úgy, ahogy van :-)

Elkészítés:


A mazsolát alaposan mossuk meg, majd áztassuk be.A darált diót és a nyírfacukor port késes robotgépben néhányszor forgassuk át, hogy teljesen finom port kapjunk. Adjuk hozzá a rum aromát és a vizet, végül a lecsepegtetett mazsolát. Gyúrjuk össze és a masszából formázzunk szaloncukrokat. Ha kakaóporral vagy darált dióval akarjuk bevonni, akkor már hempergethetjük is. Ha csokival szeretnénk burkolni, akkor egy kis időre tegyük hűvös helyre. Vízgőz fölött olvasszuk össze a csokit az olajjal. A szaloncukroknak megmárthatjuk csak a két végét, vagy készíthetünk csokoládéburkot is rá. Ehhez a szaloncukrokat egyesével fektessük egy villára és merítsük a csokiba. a tetejére egy kiskanállal locsoljuk a csokit. A megmártott szaloncukrokat a legjobb sütőpapírral borított felületen dermeszteni, így egy mozdulattal lejönnek majd. Persze ez sem kötelező, egy sima tányéron vagy műanyag tálcán is hagyhatjuk, így dermedés után egy széles pengéjű késsel le lehet emelni róla. Bármelyiket is használjuk, a megmártott szaloncukrokat néhány órára tegyük hűvös helyre, hogy a csoki megkössön.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://kakukkfu-hortobagyianna.blogspot.hu/2014/11/rumosdio-szaloncukor-diabetikus.html

Szaloncukor rumosdiós

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dobos Anna
Dióhabos linzer
Dióhabos linzer

A sót cukrokat elkeverjük a liszttel majd a vajjal,zsírral összemorzsoljuk ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót és puha tésztát gyúrunk. Becsomagoljuk folpackba és hűtőbe tesszük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Citromos - Citrom szelet
Citromos - Citrom szelet

1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 4 egyenlő részre osztjuk, kinyújtjuk, majd négy lapot sütünk belőle. 2. A krémhez a pudingport felfőzzük a cukorral és a tejjel. 3. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kókusz golyó
Kókusz golyó

A tésztához az alapanyagokat összegyúrjuk. .Ha nem elég nyúlós akkor tejet,rámát tegyünk bele. Ezután golyókat formázunk belőle,a közepébe meggyet rakunk, majd meghempergetjük kók...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsi
Bachlava
Bachlava

A vajat olvaszd fel, és tartsd kenhető állapotban. Egy nagyobb tepsiben helyezz egymásra négy réteslapot úgy, hogy minden réteget locsolj meg egy kis vajjal. Törd össze a diót, k...

Elkészítési idő: max. 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk