1 l aludttej
25 dkg búzadara
pici só
izlés szerint cukor
zsemlemorzsa
olaj a zsemlemorzsa porírásához
tejföl
Az aludttejet egy fazékba öntjük, apránként beleszórjuk a grízt, és állandó keverés közben addig főzzük, míg a szemek megpuhulnak és besűrűsödik. Pici cukor is kerülhet bele.
Ezután olajban megpirítjuk a zsemlemorzsát. Az aludttejes darából gombócokat formálunk, és a prézlibe forgatjuk.
Cukorral elkevert tejföllel, hígabb lekvárral és/vagy porcukorral meghintve tálaljuk.
Reszeld le a gombát,durvára, vajon pirítsd le,só,bors,ha elfőtte a levét,szórd meg 1 ek. liszttel, végül egy kis doboz tejföllel készre főzöd /kb. 3 perc/petrezselyem,aki szereti"...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit kockákra vágjuk, az újhagymát és a fokhagymát felaprítjuk. Egy serpenyőben olajat melegítünk és belerakjuk a hagymát, fokhagymát és cukkinit. Sózzuk, borsozzuk és...
Elkészítési idő: 25perc Nehézség: Könnyű1. A bevizezett tojásokat lisztbe, sózott felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatom és bő forró olajban kisütöm. 2. Hosszában kettévágva teszem a hidegtálra.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA babot és a csülköt egy éjszakára beáztatom. Másnap a csülköt felteszem főni, 1,5 óra elteltével kiveszem a főzővízből, kicsontozom, nagyobb darabokra vágom. Amíg a csülök f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű