450 dkg pizzaliszt (00.s)
250 ml langyos víz
2,5 dkg élesztő
pici cukor
1 dlg só
3 ek olivaolaj
A sót és a lisztet összekeverjük. A langyos vízhez hozzáadjuk a csipetnyi cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfutatjuk. Hozzáadjuk a liszthez. Hozzágyúrjuk az olivaolajat is.
15-20 perc alatt rugalmas tésztává gyúrjuk.
Kelesztőtálban minimum egy órán keresztül duplájára kelesztjük.
ha dupkájára kelt, 3 részre osztjuk. Lisztezett deszkán körkörös mozdukatokkal kinyújtkik. rátesszük a kívánt feltétet és 5-10 perc alatt 250 fokos sütőben készre sütjük.
A lisztet a sóval, füstölt paprikával, élesztővel, kevés olajjal és a vízzel keverjük egybe, kézzel vagy géppel dagasszuk ki a tésztát. A lágy tésztát helyezzük át egy másik olajja...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPizzatészta A száraz hozzávalókat először összekeverjük, majd erre öntjük a többit. Kézzel vagy géppel jól átgyúrjuk, majd dagasztjuk, és konyharuhával lefedve minimum 1 ó...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Közepes1. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen szitán vagy krumplinyomón áttörjük. 2. Az élesztőt a csipet cukorral langyos vízben felfuttatjuk. 3. Ha a burgo...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hozzávalókat alaposan összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben 15 percig sütjük a mini pizzákat. A félig megsült pizzákat kivesszük a sütőből, ízlé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű