50 dkg liszt
30 dkg vaj
1 1/2 dkg élesztő
2 dl tejföl
2 tojás sátgája
1 egész tojás (a kenéshez)
só
magok vagy reszelt sajt a szóráshoz
Az élesztőt a tejdölben elkevermni, ,ajd a többi hozzávalóval összedolgozni. Kis ideig pihentetni, kinyújtani, majd összehajtogatni. A nyújtást és a hajtogatást 15 percenként még kétszer megismételni. Újra kinyújtano, megkenni. Szezámmaggal, köménymaggal, mákkal vagy reszelt sajttal megszórni, kiszaggatni és közepes lángon pirosra sütni.
A túrót egy villával kicsit nyomkodd meg, majd keverd hozzá a felaprított zabpelyhet, a zablisztet, a tojást. Ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, és jól gyúrd össze. Ha nagyon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sonka bőrös részét eltávolítjuk a húst pedig nagyobb darabokra vágjuk. Aprítógépbe dobjuk és lezúzzuk, ügyelve arra, hogy ne pépet hanem apróra vágott sonkát kapjunk. Hozzákeverü...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA leveles vajas tésztából 2 mm vastag, fél cm széles, 20 cm hosszű csíkokat vágunk, és pereceket formálunk belőlük. Ezeket ragasztott részükkel lefelé megnedvesitett pléhre rak...
Elkészítési idő: kb.45 perc Nehézség: KönnyűA bacont pirosra sütjük. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk, hogy habos legyen a teteje. Amíg az élesztő kel, addig a túrót összekeverjük a vajjal (amit jó ha egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű