2 db egyenként 35 dkg-os csontos rövidkaraj szűzpecsenyével
3 gerezd fokhagyma
1-1 ág rozmaring és kakukkfű
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál vaj
Maldon sóvirág
frissen őrölt bors
Vastagaljú serpenyőben felforrósítottam a vajat és az olajat, beledobtam a fűszerágakat és a fokhagymát majd oldalanként 1-1 perc alatt kérget sütöttem a steakekre. Csak a serpenyőben fűszereztem őket. Ezután alacsony falú jénaiba helyeztem a húsokat, majd a serpenyő tartalmát ráöntöttem, majd betoltam 20 percre a 150 C fokra előmelegített sütőbe.
Érdemes ellenőrizni sütés közben húsokat, hogy ne maradjanak nyersek, de ne süljenek túl, ne száradjanak ki. Egyszerűen csak nyomjuk meg a húst és érezni fogjuk, hogy mennyire rugalmas.
A család a jobban átsült húsokat kedveli, így maradtak a steakek 20 percig a sütőben, de 15 perc is elégséges lehet, hogy a csontoknál rózsaszín, így még puhább és szaftosabb steaket kapjunk. Kiszárítani, agyonsütni pedig semmiképpen nem érdemes!
1. A hússzeleteket befűszerezzük, ráhelyezzük a bacont, majd grillsütő serpenyőben olaj nélkül kisütjük, úgy hogy először a baconos oldalát sütjük, majd megfordítjuk és mindegyikre...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Jól kiverjük a húst, és a vajon átsütve tűzálló tálra, félig egymásra fektetve lerakjuk. 2. A visszamaradt vajban simára keverjük a tejfölt a pirospaprikával meg a kakukkfűv...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sertésfejet kuktában, a hagymával, fokhagymával, borssal, babérlevéllel, sóval, majorannával, köménnyel puhára főzöm. Amikor már teljesen puha, apróra darabolom, vagy közepes lyu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A füstölt csülköt többszöri átmosás után kuktában, babér leveles, borsos, fokhagymás vízben jó puhára főzöm. 2. A káposztát legyalulom és enyhén besózom. 3. Az apró kock...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű