10 dkg dió (durvára tört)
1 db alma (puhább)
1 db körte (puha, érett)
3 ek tej
1 csomag sütőpor
12.5 dkg margarin (lágy)
2 db tojás
15 dkg cukor
15 dkg liszt
A dióbelet egy tiszta konyharuhába csavarjuk, és húsklopfolóval megütögetjük, félre tesszük.
A gyümölcsöket meghámozzuk, kivágjuk a magházat, kockákra vágjuk őket, és félre tesszük.
A tészta többi száraz hozzávalóit összekeverjük, majd utána a többi alapanyagot tesszük hozzá, és sima tésztává keverjük ki.
Utána a diót szórjuk bele, megkeverjük, majd a gyümölcskockákat forgatunk bele.
A papírkapszlikat 3/4-ig töltjük a masszával, előmelegített sütőben megsütjük.
sütési hőfok: 200°C
Ha a körte kimarad az sem baj, helyette almát tehetünk.
Kinyújtod és a maradék krumplit ráreszeled és egy egész hideg Ramát is ráreszelsz, picit megsózod. 3x hajtod és kinyújtod, de közte nem kell várni. A harmadiknál kiszaggatod....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tápióka gyöngyöket 20 percre beáztatjuk a vízbe. Majd leszűrjük egy sűrű szitán. A kókusztejet felforraljuk a lime héjával, a kaffír lime levéllel, és a csillagánizzsal (1/4-ed...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a cukorral, a csipet sóval és vajjal sziruppá melegítjük, majd hozzáadjuka búzadarát, kókuszreszeléket és az aromát. Megvárjuk amíg a gríz térfogata megnő(1-2 perc). Fól...
Elkészítési idő: 0,5 óra Nehézség: KözepesA sütő bekapcsolása az első lépés. Semmi értelme később ezzel próbálkozni. Amíg a tésztát összeállítjuk, a sütő remélhetőleg eléri az ideális 180 °C-t. Az előzőleg jól lehűtött...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű