4 csésze hámozott, kimagozott, kockára vágott görögdinnye
3/4 csésze friss citromlé
3/4 csésze kristálycukor
4 csésze víz
citromkarika vagy dinnye szelet a diszítéshez
jégkocka
1. Lépés
Pürésítsük fel a görögdinnyét egy turmixgépben. Szűrjük le a pürét egy finom lyukú szűrőn. (Körülbelül 2 csésze levet kapjunk.)
2. Lépés
Egy nagy korsóban vagy kancsóban keverjük össze a görögdinnyét, a citromlevet, a cukrot 4 csésze vízzel, amíg a cukor teljesen feloldódik. Hűtőszekrényben tartsuk a keveréket legalább 2 órán keresztül.
3. Lépés
Tálaljuk jó sok jéggel. Díszítsük egy szelet citrommal és/vagy egy ék a görögdinnyével.
Ha nem gyerekeknek, hanem felnőtteknek készítjük, akkor tehetünk bele 5 cl vodkát is.
A tejszínt felmelegítjük, félretesszük. A kristálycukrot karamellizáljuk, majd levesszük a tűzről és beleöntjük a meleg tejszínt. Lassú tűzön, állandó kevergetés mellett, lankadat...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA kifacsart citromlében oldd fel az eritritet, majd keverd össze vele a kókusztejet, és kb. fél órára tedd hűtőbe. A mentalevélből tegyél félre néhányat a tálaláshoz, a többit vág...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA céklát megmossuk, meghámozzuk és felszeleteljük. Facsard ki a citrom levét. A sárgarépát is megmossuk, meghámozzuk és felszeleteljük. Az alma és a narancs levét kifacsarjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük, habverővel felverjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű