35 dkg liszt
25 dkg Rama
margarin
4 tojássárgája
10 dkg cukor
1 csomag sütőpor
kevés tejföl
A töltelékhez:
15 dkg baracklekvár
A tetejére:
4 tojásfehérje
15 dkg darált dió
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg cukor
A linzertésztához jól összegyúrjuk a hozzávalókat. Egy lapot kinyújtunk belőle, előmelegített sütőben, közepes hőfokon félig megsütjük. Ezalatt a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá felverjük, belekeverjük a darált diót, a vaníliás cukrot. A félig sült linzert még melegen megkenjük a lekvárral, elegyengetjük rajta a diós habot, majd kb. 10 percre visszatoljuk a sütőbe. Melegen hosszúkás szeletekre vágjuk.
1. Szokásos módon, külön a száraz és a nedves hozzávalók, aztán összekeverni. 2. 1 kanál tészta a mélyedésbe, rá 1 teáskanál töltelék, és befedni a másik kanál tésztával. 3...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz élesztőt meleg folyadékban feloldjuk, belekeverjük a sót és a cukrot és egy kevéske lisztet. Meleg helyen hagyjuk kicsit kelni. Közben minden fanatizmus nélkül szétdörzsöljük a...
Elkészítési idő: 60 perc+ piente Nehézség: KözepesGrease and line a 10cm x 20cm (4×8-in) loaf pan with aluminium foil. Preheat oven to 180C/350F. To make brownie, melt chocolate and butter over low heat. Remove and leave to...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket egy csipet sóval és a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a pergelt diót, és kisebb adagokban a lisztet is. A masszát osszuk két részre. Tegyük egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű