A tésztához
6 db tojás
12 dkg liszt
12 dkg porcukor
A krémhez
0.5 l tej
50 g pudingpor (krémpor, vagy keményítőliszt)
15 dkg porcukor
5 dkg cukrozatlan kakaópor
25 dkg vaj (vagy margarin)
A habhoz
4 db tojásfehérje
25 dkg cukor
A díszítéshez
1 ek csokoládédara (ízlés szerint, vagy csokoládémáz)
6 tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük, a 6 tojássárgáját a cukorral majdnem fehéredésig kikeverjük (én kézi mixerrel csinálom), majd hozzáadjuk apránként a lisztet, átkeverjük (ezt már fakanállal).
Beleforgatjuk a tojásfehérjéből felvert habot, majd óvatosan átkeverjük, hogy a hab ne törjön nagyon meg.
Előremelegített sütőben kizsírozott, lisztezett tepsiben kb. 15 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Elkészítjük a krémet: a tejet a cukorral és a krémporral megfőzzük, hagyjuk alaposan kihűlni, majd hozzákeverjük a kakaót és a vajat/margarint. Ezzel a krémmel lekenjük a kihűlt piskótát.
Kis lábasban felteszünk vizet forrni, majd egy nagyobb edényben a keletkezett gőz fölött felverjük kézi mixerrel a tojásfehérjéket a cukorral jó keményre.
Ha kész, rákenjük a kakaós krémre, megszórjuk reszelt csokoládéval, vagy leöntjük a kedvenc csokimázunkkal.
Hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket.
sütési hőfok: 180°C
A hozzávalókat összegyúrom kidolgozom,kinyújtom éí fél centi vastagságra. 8 centis kockákat vágok,mindenik közepére barackot helyezek Gombócokat formálok és sós vízben kifőzöm....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kukoricalisztet, a sütőport és a cukrot összekeverem. Hozzáadom a tojásokat, a citrom reszelt héját, a kefírt, az olajat jól összekeverem.Egy sűrű, de könnyen keverhető masszát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTölteléket össze főzni, hűlni hagyni Tészta hozzávalóit össze gyúrni 4 fele osztani, körré nyújtani, 8 részre osztani. A háromszöget 3 helyen bevágni szélére 1 kk töltelék,felt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőport, a kakaót, és a lisztet is. A csokoládét vízgőz fö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű