Tészta:
10 dkg porcukor
5 dkg margarin
2 evőkanál méz
fél rumaroma
1 egész tojás + 1 tojássárgája
30 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
Krém:
1 liter tej
2 csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál rétesliszt
3 tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
fél rumaroma
10 dkg vaj
15 dkg porcukor
Hab:
5 dl habtejszín
2 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál zselatin + 1/2 dl víz
A tésztához a porcukrot, a margarint, a mézet, a rumaromát és a tojásokat gőz fölött felfőzzük, majd levesszük a tűzről és hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet. Két lapot sütünk tepsi hátán.
A krémhez a tejet a vaníliás pudingporokkal, a rétesliszttel, a 3 tojássárgájával, a vaníliás cukorral és a rumaromával felfőzzünk, majd hagyjuk kihűlni. Ezt követően a porcukorral kikevert vajjal a főzött krémmel jól összedolgozzuk.
Tetejére a tejszínt a vaníliás cukrokkal kemény habbá verjük. Fél dl vízben a zselatint gyöngyözésig melegítjük és ha kicsit kihűlt, hozzáadjuk a tejszínhez. A krémet és a tejszínt a két lap közé töltjük, a tetejét csokimázzal bevonjuk.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két lapot nyújtunk belőle. Az egyik lapot kisütjük, majd kivesszük a tepsiből és elkészítjük a tölteléket. A porcukort kikeverjük a tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral és a joghurttal, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és az aromát. A masszát a habhoz kavar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet beleöntjük az edénybe, hozzáadjuk a darabokra tördelt csokoládét, a barna cukrot, a pudingport, és sűrű krémmé főzzük. Ezalatt kikeverjük a tejfölt a vaníliás cukorral. Üve...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA kekszeket válasszuk szét, kaparjuk ki a krémet, majd a tallérokat daráljuk apróra. Közben olvasszuk fel a vajat. és adagoljuk a darált kekszhez. Dolgozzuk össze, és...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű