50 dkg félzsíros túró
12,5 dkg vaj
20-25 dkg porcukor
3 ek tejföl
1 cs vaníliás cukor
1 citrom leve és héja
3 tk zselatin
1,5 dl tej
1 cs gyümölcskocsonyapor (piros vagy színtelen)
tetejére gyümölcs ízlés szerint
A vajat, a porcukrot, a tejfölt és a vaníliás cukrot jól kikeverjük.
Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és ízlés szerint a levét. Ha a túró apró morzsás, akkor azt is hozzákeverhetjük a vajas keverékhez. Ha nagyon darabos, nyomjuk át krumplinyomón.
3 teáskanál zselatint kevés langyos vízzel csomómentesre keverünk, majd hozzáadunk 1,5 dl forró(!!) tejet. A zselatinos tejet a túrós keverékhez keverjük még melegen.
A kapcsos tortaformát kivajazzuk, és a masszát beleöntjük. Hűtőbe tesszük, és mielőtt teljesen megdermedne, rátesszük a gyümölcsöt.
A gyümölcskocsonyaport előírás szerint elkészítjük, és a tortára öntjük.
Hűtőben tároljuk.
A tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a diót, a tejet, a citromhéjat és a sütőporral elkevert lisztet. Kisebb - vajazott lisztezett - tepsibe öntjük a masszát és 180 fok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés 1. Két őzgerinc formát kivajazok, belisztezek. A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd két részre osztom, és kibélelem vele az őzgerinc formákat. Nem baj, ha a tészta l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 180 °C fokra (1 C fok), és helyezzük a rácsot a sütő közepére. Készítsük elő a kivajazott torta sütőformát. Tészta: Egy keverő tálban keverjük össze ké...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk úgy, hogy rugalmas, nyújtható tésztát kapjunk. Ha nem akar összeállni, akkor még tegyünk hozzá 1 evőkanál tejfölt. 23×38 cm-es vajjal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű