- Egy műanyag tálca csiperke gomba (laskából, szegfűgombából is készíthető)
- Egy fej hagyma
- Fűszerek: só (ízlés szerint), bors (két őrlésnyi), pirospaprika (egy csapott kávéskanál)
- Étolaj
- Gomba és személy függvényében tojás, de minimum annyi tojás, ahány ember eszi
- Egy nagyobb serpenyő
- Díszítésre: petrezselyemzöld, vagy metélőhagyma apróra vágva.
A gombát le kell hámozni /tisztítani, kisebb darabokra aprítani (ha szép a tönkje az is ehető!), majd a hagymát is.
A hagymát a serpenyőben felforrósított olajon picit meg kell fonnyasztani (szakszóval dinsztelni), rátenni a gombát, sózni és borsozni. A gomba öt perc alatt összeesik, ekkor rámehet a pirospaprika is. A tojást közben egyesével fel kell ütni - megvizsgálni, hogy nem-e romlott, beteg - majd kevés sóval felverni simára. Ezt a gombára kell önteni, és néha átkeverni fakanállal, le ne kapódjon. Kóstolás után még sózható, borsozható, és petrezselyem zölddel, vagy metélő hagymával díszíthető.
Ha valakinek bírja a gyomra szalonnával is felturbózható, gombával együtt kell a serpenyőbe tenni, az apróra kockázott szalonnát.
Az összes hozzávalót beletesszük a turmixba, és alaposan összemixeljük. Érdemes 2 részletben hozzáadni a tejet és a lisztet, így egyszerűbb, hatékonyabb. Felforrósítunk és...
Elkészítési idő: 7 perc Nehézség: Könnyű- A tejet fazékba tesszük, felforrósítjuk. Nem kell sokáig forralni, nagyjából fél perc elég is (közben vigyázzunk, hogy ki ne fusson). - Levesszük a tűzről, beletesszük az ecetet...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA sütőt 180 Celsius fokra előmelegítjük. A banánokat egy keverőtálban villával összetörjük. A zabpelyhet és a mazsolát belekeverjük. A sütőlapot vékonyan megolajozzunk. Ha tapad...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A zsírt nagyon finomra darált (turmixolt) húsos, édes pirospaprikával ízesítjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz