menu

Családireceptkönyv.hu

Meggyleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- meggy
- víz
- tej
- tejföl
- liszt
- cukor
- vanliás cukor
- fahéj (őrölt)
- szegfűszeg (őrölt)

Elkészítés:


A meggyet feltesszük főzni a szükséges mennyiségű vízben a cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal és szegfűszeggel. Nem teljesen puhára megfőzzük.

A tejben elkeverjük a tejfölt, és csomómentesen a lisztet is. A levesből kiszedünk egy kicsit, hozzáadjuk a tejes részhez, elkeverjük, majd ezt az egészet óvatosan a leveshez öntjük.
Pár percig sszefőzzük.

Langyosan vagy hidegen tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


A leves utólag is ízesíthető, ha pl. nem elég édes.

Meggyleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Egyszerű gyümölcsleves
Egyszerű gyümölcsleves

A megtisztított gyümölcsöket kb. 2 liter vízbe tesszük a fahéjjal. Felforraljuk. A pudingport a tejszínnel kikeverjük csomómentesre, majd folyamatos kevergetés mellett a leveshez ö...

Elkészítési idő: 30 min
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kürtös kalács
Kürtös kalács

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyümölcsleves
Gyümölcsleves

A gyümölcsöket a cukorral, a fahéjjal, a szegfűszeggel vízben felteszem főni. Hagyom egy kicsit forrni, de nem túlzottan, mert a gyümölcsök szétfőnek. Ha megfőttek a gyümölcsök...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Melinda
Levendula-szörp
Melinda Kedvelnék
Levendula-szörp

A vizet a cukorral felforraljuk, beletesszük a levendula virágot, 15 percig főzzük, majd kicsit állni hagyni, a citrompótlóval újból felforralni és száraz dunsztba tenni

Elkészítési idő: kb. 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk