- meggy
- víz
- tej
- tejföl
- liszt
- cukor
- vanliás cukor
- fahéj (őrölt)
- szegfűszeg (őrölt)
A meggyet feltesszük főzni a szükséges mennyiségű vízben a cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal és szegfűszeggel. Nem teljesen puhára megfőzzük.
A tejben elkeverjük a tejfölt, és csomómentesen a lisztet is. A levesből kiszedünk egy kicsit, hozzáadjuk a tejes részhez, elkeverjük, majd ezt az egészet óvatosan a leveshez öntjük.
Pár percig sszefőzzük.
Langyosan vagy hidegen tálaljuk.
A leves utólag is ízesíthető, ha pl. nem elég édes.
A megtisztított gyümölcsöket kb. 2 liter vízbe tesszük a fahéjjal. Felforraljuk. A pudingport a tejszínnel kikeverjük csomómentesre, majd folyamatos kevergetés mellett a leveshez ö...
Elkészítési idő: 30 min Nehézség: KönnyűA gyümölcsöket a cukorral, a fahéjjal, a szegfűszeggel vízben felteszem főni. Hagyom egy kicsit forrni, de nem túlzottan, mert a gyümölcsök szétfőnek. Ha megfőttek a gyümölcsök...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet a cukorral felforraljuk, beletesszük a levendula virágot, 15 percig főzzük, majd kicsit állni hagyni, a citrompótlóval újból felforralni és száraz dunsztba tenni
Elkészítési idő: kb. 1 óra Nehézség: Könnyű