25 dkg liszt
20 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom héja
ízlés szerint mazsola/meggy
50 dkg túró
1 tejföl
3 tojás
6 dl tej
10 dkg margarin
A lisztet, cukrot, sütőport összekeverjük.
A kizsírozott tepsibe a fele lisztet belehintjük.
A margarint rá kockázzuk, majd a túrót ráhintjük, megszórjuk vaníliás cukorral és citrom héjjal, mazsolával vagy meggyel.
A maradék liszttel befedjük.
A tetejét leöntjük a következő masszával: 3 tojás, 1 tejföl és 6 dl tej.
Előmelegített sütőben sütjük.
50 dkg Mascarpone
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojások sárgáját a porcukorral nagyon habosra keverjük. 2. Apránként, állandó kevergetéssel a narancs lereszelt héját és levét is hozzáadjuk. 3. A zselatint hideg vízb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszes alaphoz a vajas kekszet egy késes robotgépben finomra őröljük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, és tovább mixeljük, amíg nedves homok állagú lesz, majd egy kapcsos tortafo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA háztartási kekszet ledaráljuk, hozzáadjuk a porcukrot és a keserű kakaót, jól összekeverjük. A margarint felolvasztjuk, és annyi langyos tejet adunk a masszához, hogy vizes k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű