A tésztához
8 db tojás
25 dkg finomliszt
35 dkg porcukor
1 ek cukrozatlan kakaópor
1 csomag sütőpor
7 ek víz (forró)
1 csipet só
A krémhez
5 dkg finomliszt
4 dl tej
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
A mázhoz
15 dkg tortabevonó
2 ek napraforgó olaj
15 dkg kókuszreszelék
A tojássárgáját habosra keverünk a porcukorral, apránként hozzáadunk 7 ek meleg vizet.
A kakaóval, sütőporral elkevert lisztet hozzáadjuk, majd óvatosan a kemény habbá vert fehérjét.
A masszát felezzük, és két tepsiben megsütjük.
A vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral kikeverjük.
A tejet a liszttel csomómentesre keverjük, és lassú tűzön besűrítjük. Hűlni hagyjuk, majd összekeverjük a vajas krémmel.
A tésztalapokból karikákat szúrunk ki, ha túl magas lett, akkor középen kettévágjuk.
Megkenjük a krémmel, és kettőt-kettőt egymásra illesztünk. Oldalát is megkenjük, és kókuszreszelékben megforgajuk.
Tetejére olvasztott csokimázat csurgatunk.
A piskótához a tojások fehérjét a cukorral felverjük kemény habnak, egyenként hozzáadjuk a tojás sárgákat, fokozatosan az olajat és vizet, végül az átszitált kakaót és lisztet. Elő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTegyük egy tálba az összes száraz hozzávalót, majd adjuk hozzá a tojást, a tejet és a vajat. Dolgozzuk jól össze, miután összeállt a tészta tegyük hőálló tálba, vagy sütőformába (a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskóta hozzávalóit kétfelé osztjuk és sütünk belőle 2 piskóta lapot közepes tepsiben. Ha nagyobb méretűt akarunk, növeljük arányosan a mennyiségeket,( 4-4 tojás, 10-10 dkg liszt...
Elkészítési idő: 2 ó Nehézség: KözepesA tejet, pudingokat, a cukrorral készre főzöm, hagyom hűlni. Közben a tejszínt kemény habbá verem és a kihűlt pudinghoz keverem. Egy kb. 30x23cm - es tepsit kirakok egy sor kekss...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű