6 tojás sárgája
- 6 kanál cukor
- 6 tojás fehérje kemény habnak felverve
- 6 kanál liszt
- 1 dl étolaj
- 1 sütőpor
- 2 kanál kakaópor
Krém:
- 25 dkg túró
- 25 dkg Ráma margarin
- 1 vaníliás cukor
- 30 dkg porcukor
Tetejére:
- 7 dl Mirinda üdítő
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 5 kanál cukor
A tojássárgáját cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is, a felvert tojásfehérjével együtt.
Amíg sül, kikeverjük a krémet, margarint a porcukorral, majd hozzáadjuk az áttört túrót.
Kihűlt tésztára kenjük.
2 cs pudingport megfőzzük a mirindával, ha teljesen kihűlt, a túrós krémre simítjuk.
Hűtőbe tesszük 2-3 órára.
A zsírban világosra pirítjuk a morzsát, félretesszük. A lisztet, tojást, cukrot és a sót összegyúrva tésztát gyúrunk és vékonyra nyújtjuk. A tészta felét sodrófával bejelöljük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl tejbe belekeverem a szétmorzsolt élesztőt és a porcukrot, majd letakarva felfuttatom. Mély tálba szórom a lisztet, beleöntöm a felfuttatott élesztőt, a tojás sárgáját, a só...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA pudingot felfőzzük a szokásos módon, majd meghűtjük. Mikor meghűlt, belekeverjük a mascarponét, és habosra keverjük. A doboz, vagy jénai aljára rakunk egy sor áztatott piskótá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bonbonhoz A csoki és a tej kivételével összedolgozzuk a hozzávalókat, hogy formázható, de nem száraz masszát kapjunk. Míg hideg, kis golyókat formázunk belőle, egy lapos tányér...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű