- 5 dl tej
- 3 cs. vaníliás cukor
- 5 ek. búzadara
- 2 db tojás
- 5 dk túró
- baracklekvár
A tejbegrízt megfőzzük a tűzről levéve a vajat, citromhéjat, citromlevet, egy evőkanál baracklekvárt és a túrót hozzákeverjük, valamint a tojás sárgáját. A fehérjét kevés cukorral habbá verjük és óvatosan hozzákeverjük a grízhez. Kivajazott, grízzel megszórt tepsiben 180C fokon 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük tortaformában. Baracklekvárral tálaljuk. Hidegen és melegen is finom..
A túró a citromlével összeugrik, ezért hozzáadáskor folyamatosan kevergessük.
A tészta hozzávalóit összegyúrom. Az 1/3 részét külön teszem a fagyasztóba, a 2/3-át hűtőbe teszem. Elkészítem a tölteléket: Az almákat meghámozom, és vékony szeletekre szeletele...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA tésztához válasszuk szét a tojásokat. A fehérjékből csipet sóval verjünk habot. A tojások sárgáját a cukorral keverjük sima krémmé. Ehhez adjuk a teljes kiőrlésű lisztet. Végül a...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűKeverd habosra a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. Szitáld a lisztet tálba, és alaposan keverd össze a sütőporral. A tojások fehérjéből készíts ke...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA tojást habverővel elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot, tejet. A lisztet elkeverjük a sütőporral, egy csipet sóval, és a darált diót hozzáadjuk. A két keveréket összeöntjük, elkeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű