1 kg alma
25 dkg liszt
8 dkg margarin
1 tojás
10 dkg cukor
1 élesztő
1 sütőpor
1 vaníliás cukor
2 ek tejföl
só,
fahéj
1 tojás szétválasztva
Reszelt citromhéj
Margarint liszttel összemorzsol
bele cukor, tojás, citromhéj, sütőpor, vaníliás cukor, tejföl
Lágy tésztát gyúr, kettéoszt
Felét tepsibe - megszurkál
Reszelt alma cukorral és fahéjjal megpárol elterít
Másik felével letakar - megszurkál
Tojás sárgájával megken
180 C EM pirosra süt
A margarint a Koronás porcukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a tojásfehérje habját. A lisztet vaníliás cukorral elkeverjük és fakanál segítségé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjéből a csipetnyi sóval és a cukorral kemény habot verünk, majd beleforgatjuk a kókuszreszeléket. Sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe öntjük és 160 fokos süt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A cukrot a margarinnal, a tojással és a mézzel kikeverjük. 2. Hozzáadjuk a sütőport, a lisztet és a tejet. 3. Kizsírozott, lisztezett tepsibe tesszük, lassú tűzön sütjük...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA margarint és a csokoládét mikróban megolvasztom, majd simára keverem. Beleteszek 10 dkg cukrot (figyelem, nem az egész mennyiség megy bele, mert a nagyja a diós habba kerül!), ös...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes