Lássuk hát a receptet:
Hozzávalók:
2 db tojás
150 ml olaj
20 dkg cukor
30 dkg sárgarépa + 1 alma (az alma súlyát levonom a répa súlyából)
18 dkg liszt
1 csomag sütőpor
csipet szódabikarbóna
1 tk. őrölt fahéj
1 citrom héja
1 Dr. Oetker Burbon Finesse vanilia aroma
csipet só
7 dkg dúrvára tört dió vagy mogyoró
A tetejére ha szeretnél lehet mázat, de nélküle is finom:
10 dkg krémsajt (pl. Philadelphia, mascarpone)
1 narancs héja lereszelve
ízlés szerint cukor
A tojásokat felverem és hozzáadagolom, keverem az olajat, cukrot, reszelt répát, fahéjat, dióbelet (ha használunk). Mindent jól összekeverek (kézi habverővel), majd beleszitálom a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és fakanállal óvatosan összedolgozom.
Kivajazott és sütőpapírral kibélelt tepsiben öntöm át a tésztát és előmelegített sütőben sütöm mindössze csak 150 Celsius-fokon (gáz 2) 1-1 1/4 órán át. Tűpróbával ellenőrzöm megsült-e a belseje.
Hagyom teljesen kihűlni, majd a krémsajtból, reszelt narancshéjból és cukorból mázat készítek és a tetejére kenegetem. Dióval díszítem.
Vigyázat: nagyon omlós, nagyon szaftos, nagyon addiktív!
Jó étvágyat hozzá!
A gofri sütőt melegítsük elő. Tegyük nagy keverőtálba a lisztet, cukrot, sütőport és a sót, majd alapos keverés után mehet bele a tej, tojás, vanília és olvasztott vaj is. Keverjü...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA tojások fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk. A cukrot hozzáadjuk, majd kanalanként a vizet is, de közben folyamatosan verjük a habot. Egy másik edényben a tojássár...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztához a lisztet, a kockákra vágott hideg vajat, a porcukrot és a sót kézzel összemorzsoljuk vagy egy aprítógép segítségével morzsásra aprítjuk. Hozzáadjuk az élesztőt, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVaj+cukor habosra keverem. Hozzáadom a tojásokat és a tejet, azzal is kihabosítom. Végül beleforgatom a sütőporos lisztet és a vágott diót óvatosan. Nagyon könnyű, habos massza...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű