A tésztához
15 dkg búza-rétesliszt (BFF 55)
15 dkg búzaliszt (BL55)
12 dkg margarin
12 dkg porcukor
2 db tojássárgája
A habhoz
2 db tojásfehérje
12 dkg kristálycukor
15 dkg dió (darált)
A töltelékhez
15 dkg sárgabarack lekvár
1
A tészta hozzávalóiból tésztát készítek.
2
Kinyújtom a tésztát és nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatom.
3
A kosárkába teszem a tésztát és belenyomkodom.
4
Tepsibe rakom. Mindegyik kosárka aljába 1 teáskanál házi baracklekvárt teszek.
5
A tojásfehérjét a cukorral tejföl sűrűségűre verem, majd belekeverem a darált diót.
6
Habzsák vagy evőkanál segítségével 3/4 részig megtöltöm a kosárkákat a diós habbal.
7
180 C fokon kb. 20 percig sütöm szép világosra. Porcukorral díszítem.
A tésztát felhasználás előtt legalább egy fél órával előbb vegyük ki a hűtőből, hogy könnyebben kitudjuk majd nyújtani. A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki, majd béleljük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűnagy méretű gáztepsi sütőpapírral bélelve Elkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy könnyen sodorható, rugalmas tésztát kapjunk. 4 cipót formálunk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítjuk és egy teáskanál cukorral elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig hagyjuk, míg az élesztő felfut. Addig a dagasztógép (vagy kenyérsütőgép)...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gesztenyemasszát a kekszmorzsával, a vajjal és és rummal sima masszává dolgozzuk. Egy 30x20 cm-es deszkára zsírpapírt teszünk, és a masszát egyenletesen elkenjük rajta. A vaní...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű