1 piskótalaphoz:
5 tojás
10 dkg porcukor
10 dkg finomliszt
2 dkg kakaópor
6 g sütőpor
2 evőkanál víz
2 evőkanál olaj
csipetnyi só a tojásfehérjébe
Krém:
4 csomag vaníliás pudingpor
1 liter tej
20 dkg vaj
10 dkg margarin
30 dkg kristálycukor
2 evőkanál kakaópor
rum
2 csomag zselés cukor
1 csomag hosszúkás babapiskóta
1 csomag gömbölyű babapiskóta
Csokimáz:
10 dkg étcsokoládé
3 evőkanál étolaj
1 piskóta
Sütök két kakaós piskótalapot. A tojások sárgáját kikeverem a porcukorral, a vízzel, s hozzáadom az átszitált lisztet, a kakaóport, a sütőport, majd a tojásfehérje keményre vert habját is beleforgatom. Sütőpapírral bélelt, 30 × 40 cm-es gáztepsiben 180°C-on megsütöm (tűpróba).
A pudingokat a tejben megfőzöm. Mikor leveszem a tűzhelyről, még forrón hozzákeverem a kristálycukrot, majd kihűtöm. A vajat és a margarint jól kihabosítom, majd a vaníliás krémhez adom, és jól összekeverem. A krémet két részre osztom és az egyik felébe belekeverem a kakaóport és a rumot, a másik feléhez adom a felaprított zselés cukrot.
Az alsó kakaós lapra simítom a kakaós krém felét, majd hosszúkás babapiskótával kirakom, és rásimítom a többi barna krémet. Erre teszek egy sor gömbölyű piskótát, s rásimítom a fehér krémet, amibe belekevertem az apróbbra darabolt zselés cukorkát. Befedem a másik kakaós lappal. A fehér krémből vettem ki egy keveset mielőtt belekevertem a zselés cukorkát, s azzal kentem be a felső lap tetejét. Beraktam a hűtőbe dermedni, majd lekentem csokival. A barna krémmel díszítettem a sütiket.
A mázhoz a csokit és az olajat összeolvasztottam, majd eloszlattam a sütemény tetején. Egy éjszakára tegyük hűtőbe.
Tészta: Elkészítjük a vizes piskótát. Három részre osztjuk. Egy harmadhoz hozzákeverjük a darált diót, a második harmadhoz a kakaót. Külön-külön megsütjük. 3 db 15x20 cm- es lapot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját habosra keverjük 10 dkg kristálycukorral. Beleszitáljuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport, majd hozzákeverjük az olajat is. (Én pici tejjel lazítottam a massz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk. 6 lapot sütünk tepsi hátán. Megfőzzük a krémhez valókat, majd melegen belekeverjük a margarint. Ezzel töltjük a lapokat. Tetejére porcukor.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összemorzsoljuk, a tejfollel ruganyos tesztat gyurunk Két részre osztjuk, és az egyik felét belenyújtjuk egy kiolajozott es lisztezett tepsibe A fehér krémhe...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű